Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: Trpimir Jakovina
gdje: Torre Lusy, Cinque Torri (Italija)
foto: Siniša Alavanja, 07/2006

Učitaj iduću fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Grossglockner via Stßdlgrat 29.04.2018 - izvještaj
Izvještaj o pohodu - ekspediciji 2017. u podruèje Monte Rose
LJAŠ 2017 - Izvještaj s Kleka
LJAŠ 2017 - Izvještaj iz Paklenice
Ljetna Alpinistièka Škola (LJAŠ) - Izlet OkiÌ i Ravna Gora

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Drugi v Krnici - 8.03.2015

Bok,

Ajd da malo opišem i analiziram naše juèerašnje iskustvo pod Prisjonikom.

Dakle Nenad i ja smo se od poèetka tjedna dogovrali za Drugi slap u Krnici (ili prednjoj glavi, kak kome paše, ista stvar) i nakon svih pretumbacija konaèno otišli u nedjelju.

Jedna od ideja je bila da nakon slapa popnemo i neku od grapa na Mojstrovki no kak je Nenad dan prije penjao Sinji i onda se vraÌao u Zg odluèili smo još u subotu da idemo samo u slap.

Krenuli smo oko 4 iz Samobora  i kod ruskog križa bili oko pola 7.Pošto je slap veĂŚ dobro opisan u prethodnim izvještajima ja ĂŚu samo o uvjetima i vlastitiom doživljaju.

Led je bio zavisno o cugovima (ledenim) lošije kvalitete, od prvog cuga di je bio tak/tak, drugog di je bio dobar i treÌeg (zadnjeg) di je bio jako loš i prijetio da Ìe se odvaljivat u velikim komadima. Doduše sve to zvuèi gore nego što je bilo i na kraju smo sve popeli bez problema i nekih težava. Obojici nam je prvi cug nekak bio najzahtjevniji (?!).

Kaj se tiÌe ovih snježnih komada, to je sve bilo standardno i bez posebnosti.Kad usporeðujem slike od prije tjedan dana i juèer velika je razlika, pogotov u kolièini snijega pa i leda. Sve to govori da Ìe slapovi preživjet do slijedeÌeg vikenda samo èudom...sve su tanji i ispod leda teÌe voda. Prvi slap je onak iz daljine izgleda dosta loše (ulazan svijeÌa), iako smo poslije vidjeli da je neka ekipa bila u njemu. Kad smo se spustili natrag u Krnicu i došli na sunce proljeÌe se doslovno mogo osjetit u zraku.

Nažalost nema ni jednu fotku, i prilièno sam ljut na sebe radi toga..prvo radi toga da pokažemo kak je zgledalo (razmere) a drugo zato kaj nisam uhavtio fenomenalan prizor Škratice, Razora i Špika okupanih u suncu koji je  bio highlight dana.ObeĂŚa sam si da se više neĂŚu vraĂŚat bez fotki sa ovakvih tura.

Btw..društvo u slapu su nam radile kolege iz AO Kranj, dva instruktora i dvoje teèajaca. Jedan od insktruktora je prošao kroz slap bez ijedne postavljene šraube i rokao je po ledu ko traktor!Ovo je njihov izvještaj sa par fotki : http://www.aokranj.com/.

Na kraju smo otišli do Vršièa pogledat kakve su razmere na Mojstrovki i ono kaj smo vidili je da je Butinarjeva dosta gola, loše zgleda.

Na povratku smo stali u Koèi na Gozdu na klopu i cugi i tam saznali od starijeg slovenskog para da je ŽupanèiÌeva dobra ( po njoj su išli gore) i Pripravniška dosta dobra (po njoj su išli dole)..uglavnom rekli su bez ikakovih težav.


Pozz

Nikola SkendroviĂŚ
created by: zeljka @ 2015-03-11 10:20:26 / updated by: zeljka @ 2015-03-11 11:13:15