Fotografski kutak: slike s penjanja.

na slici: Hrvoje Supić, Pokojec, smjer Aura, VI+
foto: Neven Petrović, ne zna se kad.

Učitaj iduću fotografiju ...
AO HPD Željezničar
Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Arhiva novosti

Arhiva iz vremena prije nastanka ovih stranica

Linkovi

Novosti
Grossglockner via Stßdlgrat 29.04.2018 - izvještaj
Izvještaj o pohodu - ekspediciji 2017. u podruèje Monte Rose
LJAŠ 2017 - Izvještaj s Kleka
LJAŠ 2017 - Izvještaj iz Paklenice
Ljetna Alpinistièka Škola (LJAŠ) - Izlet OkiÌ i Ravna Gora

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Prvi školski izlet - Kalnik 06.09.2015

Stigao je i taj trenutak, konaèno smo doèekali rujan 2015., termin za poèetak ÂŽeljeznièarove ljetne alpinistièke škole 2015. Ove godine upisala su se 23 teèajca najrazlièitijih profila, visina, oblika, struktura, težina, godina. Nakon prvog površnogupoznavanja na sastanku u društvu došlo je vrijeme za praktièni dio nastave. Promjenjivo rujansko vrijeme diktira raspored kretanja, no nakon obilnih kiša tijekom tjedna ukazuje se prozorèiè donekle èistog vremena i odluka pada da se na prvi izlet ide na Kalnik. 

Ekipiramo se po autima, dogovaramo da je polazna toèka kod Lesnine i u koloni kreĂŚemo prema zadanoj destinaciji. Dogovor je da u 9 sati moramo biti pod kalnièkom stijenom u sektoru Stari grad, svi smo nadobudni, precizni i toèni. 

Rene nam daje detaljne upute što ĂŚemo danas raditi, rasporeĂ°uje nas u parove te kreĂŚemo na zadatke. Cilj je danas savladati abseil, prevezivanje i iskušati se u panjenju kratkih sportskih smjerova na top rope. Koncentrirano obavljamo zadatke dok nas sve budno prate oèi asistenata. Dobro se zabavljamo, uèimo, ponegdje griješimo, no atmosfera je odlièna i sve ukazuje da ĂŚe to biti jedna dobra škola.

Drugi dio školskog dana usmjeren je na penjanje kratkih sportskih smjerova. Penje se Rambo, Torpedo, Bezimeni, Mravac, Trnoružica i  još poneki kojima sam zaboravila ime. 

Sati jako brzo prolaze jer penje se bez prestanka, a entuzijazma ne manjka. Nakon savladavanja postavljenih smjerova, došlo je vrijeme i za okrijepu, dan je ipak pri kraju. 

Okupljamo se u Planinarskom domu, pijucka svatko što mu paše, komentiramo zadovoljno izlet, no vrijeme je za povratak. Trpamo se u aute i kreĂŚemo prema metropoli.

Mirka MajoliKalnik_LJAS2015created by: zeljka @ 2015-11-05 12:51:52 / updated by: zeljka @ 2015-11-05 12:55:59