Fotografski kutak: slike s penjanja.

gdje: Starigrad Paklenica
foto: Marko Duki, 12/2004

Uitaj iduu fotografiju ...
AO HPD Željezničar
kontakt

grafički materijali

Popis članova u 2022.g.

Penjati se mora

Povijest odsjeka
Alpinistička škola
Alpinistički i sportski smjerovi u Hrvatskoj
Knjižnica odsjeka
Ekspedicije, putovanja, izleti
Novosti
Linkovi

Novosti
Treći vikend LJAŠ 2022: 10.4. - Vela draga
Drugi vikend LJAŠ 2022: 3.4. - Gorsko zrcalo
Prvi vikend LJAŠ 2022: 26. - 27.3 - Kalnik i Okić
OBAVIJEST: Ljetna alpinistička škola 2022 - ZATVORENE PRIJAVE
Deveti (ispitni) vikend LJAŠ 2021; 17.-18.07 - Dabarski Kukovi

Upozorenje

Penjanje je, po svojoj prirodi, potencijalno opasna aktivnost. Suština penjačkog iskustva jest u donošenju odluka: koje osiguranje upotrijebiti, koje smjerove penjati, kojoj informaciji vjerovati. više


RSS Feed

RSS je tehnologija koja omogućuje jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web stranica koje vam se sviđaju. više


Kontakt

AO HPD Željezničar
Trnjanska cesta 5b/I
HR-10000 Zagreb
info@aozeljeznicar.hr

Povelja o osnivanju fonda Penjati se mora

Misija: Pomagati projekte obrazovanja u domeni alpinizma. Sustavno podržati ljude koje pokazuju interes za transfer znanja. Omogućiti što većem broju alpinista sudjelovanje u programima obrazovanja koji nadilaze okvire alpinističke škole. 


Vizija: Stvoriti okruženje u kojem se aktivno promišljaju alpinističke tehnike i oprema te cijeni važnost obrazovanja. Osvjestiti potencijal suradnje unutar penjačke zajednice. 

Opis: Fond želi podržati ljude koji pokazuju interes za kontinuirano obrazovanje alpinista i transfer znanja prema manje iskusnima. Kroz pomaganje projekata obrazovanja koji nadilaze okvire alpinističke škole želi se omogućiti što većem broju alpinista i pripravnika u Hrvatskoj sudjelovanje u programima gdje mogu steći saznanja o novim tehnikama i opremi. Podržavaju se projekti strukturirani tako da se stečeno znanje prenosi što većem broju ljudi. Fokus su napredne tehnike, nova saznanja, metode treninga, izrada literature, metode spašavanja i sl. 

Metoda rada: Fond funkcionira kroz natječaje (do 4 puta godišnje) na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani: pojedinci ili grupe osoba. Prijavljuju se projekti u kojima moraju biti navedene aktivnosti projekta, nosioci i njihove kompetencije, vremenski okvir i troškovi. O projektima na podlozi pisanih prijedloga odlučuje Odbor. Odbor odlučuje većinom glasova a raspolaže svim sredstvima Fonda. Financiraju se iskljućivo operativni troškovi: put, kotizacija, smještaj, hrana, tisak, literatura, dnevnice i sl. Ne financiraju se honorari. Fond posluje putem žiro-računa a funkcionira autonomno u sklopu udruge HPD Željezničar, poštujući pozitivne propise RH i surađujući s tijelima udruge. Na web stranici fonda objavljuju se svi prihodi i rashodi te stanje blagajne. Fond se financira iz dobrovoljnih priloga i dobrotvornih događanja. Za sudjelovanje u programima koji su organizirani uz pomoć fonda plaća se simbolična kotizacija. Rad u tijelima Fonda je volonterski. Vodi se popis podržanih projekata te podnosi godišnji izvještaj o radu. 

Tijela fonda
- Odbor fonda: Vladimir Mesarić, Branimir Rajšel i Željko Žarak 
- Blagajnik: Danko Ferber 
- Izvršni odbor: Nikola Derežić, Tomislav Novak i Marko Vuković

Ukoliko netko od članova želi istupiti iz rada Fonda, dužan je predložiti osobu koja će ga/ju zamijeniti. 
created by: marko @ 2012-04-08 00:04:09